Prevrnuo se autobus pun srednjoškolaca u SAD-u, dvije osobe poginule: 'Nijedan roditelj to ne želi proći'

Petero učenika u kritičnom stanju

Prevrnuo se srednjoškolski autobus u SAD
FOTO: Screenshot/X

Autobus koji je prevozio članove srednjoškolskog orkestra na izlet u glazbeni kamp sletio je s autoceste niz strmi nasip u državi New York u četvrtak.

Poginule su dvije osobe, 43-godišnja Gina Pellettiere i 77-godišnja Beatrice Ferrari. “Pellettiere je bila voditeljica benda, a Ferrari ‘srce i duša programa marširanja'”, navode roditelji učenika Farmingdale škole.

Četrdeset osoba je ozlijeđeno. Petero učenika je u kritičnom stanju, piše NBC News. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 40 učenika i četvero odraslih. Autobus je sletio u provaliju duboku petnaestak metara, priopćile su lokalne vlasti.

‘Nijedan roditelj to ne želi proći’

Edward Hoschler, roditelj jednog od učenika srednje škole Farmingdale, doznao je da je njegova kćer dobro. “Vidjeti njezino lice… nijedan roditelj to ne želi proći”, rekao je Hoschler.

“Jednom kad vidiš da su oni dobro, odmah pomisliš na sve ostale ljude koji su bili u tom autobusu”, dodao je i kazao da je vikend-izlet godišnji događaj kojem se učenici i roditelji raduju. “Trebalo mu je prisustvovati tristotinjak učenika”, rekao je Hoschler.

Nesreću prouzročila neispravna guma

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul, govoreći na tiskovnoj konferenciji nekoliko sati nakon nesreće, rekla je da se čini da je “neispravna prednja guma pridonijela nesreći”, iako se uzrok nesreće još uvijek istražuje. Dvije su odrasle žene u autobusu poginule u nesreći, a nekoliko putnika je u kritičnom stanju.

Nesreća se dogodila u ranim poslijepodnevnim satima uz Interstate 84 u blizini grada Wawayanda, oko 120 km sjeverozapadno od New Yorka blizu granice s New Jerseyem.