Princeza Kate objavila da ima rak: 'To je bio veliki šok, krenula sam na kemoterapiju'

Testovi nakon operacije kojoj se podvrgla u siječnju pokazali su prisutnost karcinoma

FOTO: Screenshot BBC

Kate Middleton, princeza od Walesa, objavila je da je u ranoj fazi liječenja nakon što je testiranjem utvrđeno kako ima rak, javlja BBC. U video izjavi koju je prenijela britanska TV kuća princeza kaže da je to bio “veliki šok” nakon “nekoliko nevjerojatno teških mjeseci”.

Kate je poruku završila u pozitivnom tonu, rekavši: “Dobro sam i svakim danom postajem jača.” Pojedinosti o bolesti nisu otkrivene, ali Kensingtonska palača objavila je kako je kraljevska obitelj uvjerena da će se princeza potpuno oporaviti.

U izjavi princeza objašnjava da se u siječnju, kada je bila na operaciji abdomena, nije znalo da je prisutan tumor. “Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji karcinom. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja”, rekla je princeza.

‘Ne gubite nadu, niste sami’

Kazala je da je u mislima uz sve koji su pogođeni rakom na bilo koji način. „Za sve koji se bore s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molim vas ne gubite vjeru ili nadu. Niste sami“, kazala je.

U izjavi za javnost pokušala je objasniti kako princ William i ona rade sve što mogu kako bi procesuirali ovu vijest i nove okolnosti u kojima su se našli. Posebno se osvrnula na svoju djecu.

„Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu, na način koji je prikladan za njih i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro“, kazala je. Obitelji je sada potrebno vremena, privatnosti i prostora.

 

Neće se pojaviti u javnosti za Uskrs

Mjesecima prije ove objave javnost se pitala kamo je nestala princeza Kate, odnosno Kate Middleton, kako ju mnogi još zovu. Pojavile su se uistinu razne teorije, od toga da je nešto na operaciji krenulo po zlu, preko toga da je sve dobro i princeza se priprema za sudjelovanje u showu Masked Singer, pa do toga da se povukla jer princ ima ljubavnicu.

Na koncu se ispostavilo da su oni koji su vjerovali kako je nešto krenulo po zlu na operaciji bili najbliže istini. Još krajem prošlog tjedna pojavile su se nepotvrđene i neprovjerene informacije da će kraljevska obitelj uskoro na BBC-ju objaviti važnu vijest o Kate.

Pojavila se i neslužbena informacija kako će se Kate pojaviti u javnosti tijekom svečanosti za Uskrs, no BBC danas piše da se ni ona i William neće pojaviti na uskršnjoj misi u nedjelju s ostatkom kraljevske obitelji.

Kraljevska obitelj objasnila Williamove poteze

Kraljevska obitelj sada je poručila da neće biti nikakvog ranog povratka službenim dužnostima za Kate. Usto, objasnili su ono što je također zanimalo mnoge, zašto je William iznenada otkazao dolazak na svečanost u veljači.

To se dogodilo jer je tada, tvrde, saznao da mu je supruga oboljela od raka. Kate je danas kazala kako joj je upravo Williamova podrška najveća utjeha.

„Isto tako je i s ljubavlju, potporom i dobrotom koju su mi iskazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači“, kazala je. Iz palače su kazali da je video nastao u srijedu, snimio ga je BBC Studio, produkcijska kuća BBC-ja.

Reagirao je i premijer

BBC pak tvrdi kako su oni tek danas, skupa s ostalim medijima saznali da iz palače stiže važna objava. U međuvremenu se o situaciji oglasio i Rishi Sunak, britanski premijer, koji poručuje da je princeza pokazala „ogromnu hrabrost“ svojom izjavom te joj je poželio brz oporavak.

„Zadnjih tjedana je bila nepravedno tretirana od određenih medija diljem svijeta, kao i na društvenim mrežama. „Kada se radi o zdravlju, ona, kao i svi mi, mora imati privatnost kako bi se fokusirala na terapije i svoju obitelj“, zaključio je Sunak.