Profesor sa snimke angažirao odvjetnika Miljevića, on potvrdio: 'Prihvaćena je žalba, izlazi iz Remetinca'

'Profesor izlazi van i to je to', rekao je Miljević

Odvjetnik Veljko Miljević je za list 24sata otkrio da će zagrebački profesor koji je snimljen kako fizički napada srednjoškolca tijekom nastave, danas biti pušten iz istražnog zatvora. Profesoru je jučer izrečena mjera istražnog zatvora u trajanju od mjesec dana, no danas je prihvaćena Miljevićeva žalba.

“Profesor izlazi van i to je to, to je sve što trebate znati. Pravno ne znamo koliko će mu točno vremena trebati, no u 13.30 sati predsjednica sudskog vijeća Lidija Viđak prihvatila je žalbu tako da će profesor danas, vjerujem, kući”, rekao je Miljević.

U međuvremenu je stigla informacija da je profesor uistinu i izašao iz kaznionice.

Fuchs: ‘Istražni zatvor je možda pretjeran’

Telegramu je ovaj tjedan iz policije potvrđeno da je 61-godišnji profesor dvojici učenika tijekom održavanja nastave nanio ozljede. Učenicima su utvrđene lakše tjelesne ozljede, koje nisu zahtijevale hospitalizaciju. Profesor je uhićen još 15. prosinca kada se dogodio napad, a policija je utvrdila da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede te dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ranije je izjavio kako je mjera istražnog zatvora za profesora možda i pretjerana, te dodao kako je to stvar policije. “Ne znam koje je postupanje u tim slučajevima, vjerujem da policija radi po pravilima”, rekao je ministar novinarima tijekom sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju.