Proljeće je pred vratima. Meteorologinja: 'Ovog tjedna nas očekuju temperature do 20°C'

Ipak, treba pripaziti na jutarnju maglu

02.06.2023., Zagreb - Mala Marticceva iliti juzni dio Trga Grge Martica odnedavno je zatvoren za promet. Uredjuje se muralima tepisima kao dnevni boravak. Autor odabranog projekta je Boris Bare, a financira se putem granta Bloomberg Asphalt Art inicijative. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Meteorologinja televizije N1 Tea Blažević javlja kako nas ovih dana očekuju temperature i do 20 stupnjeva Celzijusa. U dijelu zemlje se razvedrilo, iako je na istoku još uvijek oblačno. Prijepodne je u tom dijelu zemlje moguća i kiša.

Drugdje će biti djelomice ili pretežno sunčano, uz promjenjivu naoblaku pa postoji mogućnost za izolirani pljusak. Prema prognozi DHMZ-a današnje će najviše temperature biti između 12 i 17 °C.

Vrijeme danas DHMZ

Vrijeme sutra

Sutra će u većini krajeva biti djelomice sunčano. Sredinom dana i poslijepodne moguća je promjenjiva naoblaka. Ujutro je lokalno moguća magla. Na srednjem i južnom Jadranu bit će pretežno sunčano, a u Dalmaciji je ujutro moguća bura koju će zamijeniti umjeren do jak sjeverozapadni zapadni vjetar.

Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniže jutarnje bit će od -1 do 4 °C, na Jadranu od 7 do 11 °C.. Dnevne će se kretati od 13 do 18 °C.

Vrijeme sutra DHMZ

Vrijeme u ostatku tjedna

Drugi dio tjedna, prognozira Blažević, počet će stabilnim vremenom, pretežno sunčanim. Temperature će ponovno rasti, pa se krajem tjedna očekuju temperature oko 20 stupnjeva. Ipak, ujutro će na kopnu biti svježe, pa lokalno može biti i pojave magle.

U danima vikenda će, kako se zasad čini, ponovno biti nestabilnije. Već tijekom subote treba moguća je kiša, i duž obale i u nutrašnjosti, dok će u nedjelju oborina biti rjeđa.

Izgledi vremena DHMZ