Prosvjednici potjerali Davora Bernardića: 'Što je ovo? Politički skup? Ajde iš! Bježi!'

Nekoliko stotina građana okupilo se na Maksimiru

7.3.2024., Zagreb - Konferencija za medije Socijaldemokrata Grada Zagreba koju je odrzao Davor Bernardic, predsjednik Socijaldemokrata Grada Zagreba na temu: Odgovornost za tragicnu nesrecu u kojoj je tramvaj pregazio pjesaka. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Nekoliko stotina Zagrepčana prosvjedovalo je u subotu ispred kompostane Zrinjevca “Markuševac” u Maksimiru, poručivši da se guše u smradu, zbog čega traže ukidanje dozvole koja omogućuje Zagrebačkom holdingu da se u tu kompostanu dovoze veće količine biootpada iz kućanstava.

Među prosvjednicima su se pojavila i poznata lica. Čelnik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić, osnivač stranke Plavi grad Ivica Lovrić i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

I dok su Pernara iz osiguranja pitali je li došao provocirati pa nakon njegovog negativnog odgovora ga pustili, novinari su okružili Bernardića kako bi im dao izjavu, piše Jutarnji list.

Prosvjednici ga izvrijeđali

Okupljeni prosvjednici odmah su reagirali. Nakon što je izgovorio samo nekoliko rečenica, počeli su ga tjerati jer su smatrali da je došao skupljati političke bodove.

“Što je ovo? Politički skup? Ajde iš! Bježi! O čemu ti pričaš! Ajmo odavle, ajde čovječe odguli. Makni se. Imat ćeš presicu negdje drugdje”, vikali su Bernardiću.

“Ti si došao pričati o otpadu. Kako te nije sram? Svi ste ista smeća. I ti bi to radio da si gradonačelnik. Ajde bježi. Ovo nije predizborni skup već prosvjed protiv smeća”, čulo se iz okupljene gomile.

Rekao da razumije ljutnju

Bernardić je rekao novinarima da razumije ljutnju građana. “Ja već dvije godine upozoravam na ovaj problem. Ne skupljam bodove. Ja sam došao na prosvjed i ne vidim u čemu je problem”, kazao je.

“Dosta priče. Majstore ajde idi. Halo, halo, ovo nije predizborni skup! Maknite se ‘odovuda‘. Ajmo. Nije ni vrijeme ni mjesto”, začulo se ponovno.

“Imali ste priliku raditi. Jednu, dvije, tri. Niste ništa. Dosta smrada. Želimo svjež zrak u Zagrebu. Dosta nam je smeća. U zelenoj zoni grada Zagreba ne možemo disati”, potjerali su ga prosvjednici.