Drama u Brežicama i dalje traje. Muškarac se nakon pucnjave zabarikadirao, u tijeku policijska akcija

Do incidenta je došlo u popodnevnim satima

Pucnjava u Brežicama
FOTO: Screenshot/24ur.com

U tijeku je policijska akcija na području Brežica zbog incidenta koji je izbio u poslijepodnevnim satima. Angažiran je veći broj policijskih službenika, objavila je Policijska uprava Novo mesto.

Prema informacijama policije, u kući se nakon pucnjave zabarikadirao naoružani muškarac. Na terenu su pripadnici specijalne jedinice policije i policijski pregovarači, a šire područje štite policajci PU Novo mesto, piše N1 Slovenija. Na pozive pregovarača, muškarac je odgovorio pucnjima.

Umirovljeni policajac?

Policijska akcija je u tijeku, a prema prvim saznanjima muškarac je satima sam zaključan u svom domu. Policija zbog sigurnosti savjetuje mještanima da ostanu kod kuće.

Prema neslužbenim informacijama koje su kružile među lokalnim stanovništvom, radi se o umirovljenom policajcu. Prije nego što se zaključao, navodno je ispred lokalne ljekarne ispalio nekoliko hitaca u zrak. Po svjedočenju mještana, i iz zgrade su se čuli pucnjevi.

Muškarac se do kasnih večernjih sati nije predao. U pregovore se kasno navečer uključio i njegov sin. Policija je objavila da je, bez obzira što je akcija još uvijek u tijeku, pokrenula istragu ovog slučaja.