Video. Pucnjava u srednjoj školi u SAD-u. Objavljeno koliko je mrtvih i ranjenih, šerif na hitnoj presici otkrio neke detalje

Školu pohađa 1785 učenika, danas su se vratili u klupe nakon praznika

Pucnjava u SAD-u
FOTO: Screenshot/X

U četvrtak je u jednoj od srednjih škola u Perryju u američkoj državi Iowa došlo do pucnjave, javlja policija. Najmanje jedna osoba je ubijena, a dvije su ozlijeđene u pucnjavi, rekli su dužnosnici za ABC News. Mjesto događaja sada je osigurano.

Šerif Adam Infante okruga Dallas otkrio je na konferenciji za medije da je policija identificirala napadača. Nije želio otkrivati više detalja o napadaču niti njegovom stanju, ali je rekao da će uskoro biti poznato više informacija. No, kako NBC doznaje od policijskih izbora, napadač je izvršio samoubojstvo.

Rekao je da je policija dobila dojavu o pucnjavi u 7:37 po lokalnom vremenu te da je u školu stigla u roku od sedam minuta i na licu mjesta pronašla više žrtava. Zasad službeno nije poznato koliko je točno ljudi ozlijeđeno, kao niti težina njihovih ozljeda, no prema pisanju NBC-ja među ozlijeđenima je dvoje studenata i administrator.

Nastava još nije počela kada se dogodila pucnjava u srednjoj školi, otkrio je šerif.

Perry Community School pohađa 1785 učenika. Danas su se vratili u školske klupe nakon praznika, piše AP. “To je grozno. Ovo je jednostavno odvratno”, rekla je predsjednica odbora Perry Community School Districta Linda Andorf.

Brojna vozila policije i hitnih službi

Prema videosnimkama koje su se proširile na društvenim mrežama, medicinski helikopter je bio na mjestu događaja, prevezao je ranjene u bolnicu i evakuira djecu. Kod škole su brojna vozila policije i hitnih službi.

Stalni agent FBI-a u uredu u Des Moinesu stigao je na mjesto događaja kako bi pomogao Odjelu za kriminalističku istragu Iowe. Na mjestu događaja su i pripadnici Ureda za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive.