Radnici u Varteksu obustavili proizvodnju: 'Firma ima velike gubitke, nema za plaće pa smo prestali raditi. Duguju nam za veljaču'

Oko 600 radnika još čeka dio plaće iz veljače

27.09.2009., Varazdin - U tvornici Varteks danas je 2800 zaposlenih, a radnici vecinom imaju minimalne place. rPhoto: Mia Horvat/24sata
FOTO: Mia Horvat/24sata/Pixsell/Arhiva

Varaždinske vijesti prošlog tjedna su javile da su radnici Varteksa u petak obustavili proizvodnju. Tada su izvijestili kako se čeka da novi vlasnici tvrtki uplate pozajmicu kojom bi se isplatile zaostale plaće, ali čini se da se to još uvijek nije dogodilo.

Naime, sada se portalu Danica.hr javila radnica Varteksa koja kaže da je u tvrtki zbog neisplaćenih plaća nastao kaos. “Firma ima velike gubitke i nema za plaće, pa smo prestali raditi. Još nismo dobili plaću za veljaču. A plaća nam je jad i bijeda, minimalac”, kazala im je.

U tvrtki ostalo oko 600 radnika

Isti portal javlja kako je u Varteksu ostalo oko 600 radnika. Lani ih je, dodaju, tamo bilo oko 690, a godinu ranije, 2022. Oko 830. Tako je u godinu i pol tvrtka ostala bez više od 200 zaposlenih.

Javljaju i kako je prosječna neto plaća u Varteksu lani iznosila 570 eura mjesečno. To je povećanje oko 40 eura u odnosu na 2022. Inače, Dražen Dobiš nedavno je smijenjen iz uprave Varteksa, a na njegovo mjesto je imenovana Jelena Bošnjak.

Iz Varaždinskih vijesti su pokušali dobiti komentar iz vodstva tvrtke, ali nisu u tome uspjeli.