Rusi izveli noćni napad dronovima na Harkiv, grad na istoku Ukrajine koji bi mogao biti najvjerojatniji cilj nove ofenzive u svibnju

Dvoje mrtvih, sedam ozlijeđenih u novom ruskom napadu na Harkiv

A rescuer works outside a residential building damaged as a result of Russian strikes in Kharkiv on March 27, 2024, amid Russian invasion in Ukraine. In Ukraine's second largest city Kharkiv, which has been reeling from power outages due to the strikes, officials said aerial bombing and shelling killed at least one person and injured 18 others. (Photo by SERGEY BOBOK / AFP)
FOTO: AFP

U novom ruskom napadu na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, rano u subotu ubijena su dva civila, a ranjeno njih sedam, izvijestio je regionalni guverner Oleh Sinehubov na Telegramu, prenosi Reuters.

Ukrajinska nacionalna policija, također na Telegramu, napisala je da je napad izveden dronovima, a vijest je potkrijepila slikama požara koji su izbili na gradskim ulicama i pored zgrada.

Javna televizija Suspilne javila je da je visoka stambena zgrada u četvrti Shevchenkivskyi oštećena, a jedna trgovina zapaljena. Drugi mediji navode da je do napada došlo nešto iza ponoći.

Česta meta napada

Sinehubov je ranije izvijestio o napadu na stambenu zgradu u Harkivu i raketnom napadu na selo sjeverno od grada.

Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi nekoliko sati nakon udara za Harkiv i za veći dio zemlje, uključujući Kijev.

Harkiv se nalazi na sjeveroistoku Ukrajine i česta je ruska meta, a napadi su se intenzivirali posljednjih tjedana.

Gađali stambene blokove

U srijedu su u napadu drona na grad poginule četiri osobe, a stambeni blokovi su zadobili teška oštećenja.

Šef stožera ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Andrij Jermak, rekao je za novinsku kuću Politico u intervjuu objavljenom u četvrtak, da vidi Harkiv kao najvjerojatniji cilj bilo koje nove ruske ofenzive u svibnju ili lipnju.