Rusi tvrde da su Ukrajinci lansirali novi masovni napad dronovima južno od Moskve: 'Srušili smo ih 17, meta je bilo skladište nafte'

Ruska strana tvrdi i da su u napadima na Zaporižje i Donjeck ubijene tri osobe

Ukrainian servicemen ride on an armored personnel carrier  (APC) in a field near Chasiv Yar, Donetsk region, on April 27, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
FOTO: AFP

Dvoje ljudi poginulo je u ukrajinskom granatiranju grada Pologija u ukrajinskoj regiji Zaporižji pod ruskom kontrolom, rekao je guverner ruske regije Penze Oleg Melnišenko u aplikaciji za poruke Telegramu.

Odvojeno, ruska novinska agencija TASS citirala je vlasti u dijelu ukrajinske regije Donjecka koji je pod ruskom kontrolom, rekavši da je jedna osoba ubijena u ukrajinskom granatiranju u selu Oleksandrivki.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 17 bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala iznad svog teritorija, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane, a regionalni dužnosnik rekao je da je meta napada bila skladište nafte u regiji Kalugi.

Rušenje dronova južno od Moskve

Ministarstvo obrane objavilo je na Telegramu da su tri bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina oborene iznad regije Kaluge, južno od Moskve. Vladislav Šapša, regionalni guverner Kaluge, rekao je da su dronovi pali blizu skladišta nafte u blizini grada Ljudinova.

Rusija rijetko otkriva informacije o punom učinku ukrajinskih napada na njezin teritorij ili infrastrukturu. Kijevski dužnosnici kažu da ciljanje ruske vojne, energetske i prometne infrastrukture potkopava ratne napore Moskve.