Ruska novinska agencija prvo objavila da je zbog tsunamija u tijeku evakuacija Sahalina. Sad kažu da je to fake news

Ruska novinska agencija prvo je objavila kako je u tijeku evakuacija s dalekoistočnog otoka

A Russian NTV channel TV grab shows the remains of an apartment building destroyed by an earthquake on Sakhalin Island in Russia's Far East, 02 August 2007. Two earthquakes hit the island of Sakhalin in Russia's far east killing at least two people and triggering small tsunami waves on Japan's coast, officials said. Russian authorities declared a state of emergency in the western part of the island as aftershocks continued to shake the region, causing extensive damage to buildings, Russia's emergency situations ministry said. AFP PHOTO / NTV (Photo by NTV / NTV / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Ruska novinska agencija prvo je objavila kako je u tijeku evakuacija s dalekoistočnog otoka, ali je u međuvremenu izbrisana te je rečeno da se radi o lažnim vijestima.

Na stranici ruske agencije TASS prvotno je objavljeno kako zbog snažnog potresa i tsunamija u Japanskom moru pokrenuta evakuacija građana s otoka Sahalina na samom istoku Rusije.

Tu je informaciju u međuvremenu opovrgnuo regionalni ogranak ruskog ministarstva za hitne situacije u Sahalinu. “Nema evakuacije, to su lažne vijesti”, rekao je glasnogovornik za TASS.

Tsunami se očekuje i u Vladivostoku

Ipak, upozorenje za tsunami još uvijek je izdano za grad Vladivostok. Prema informacijama ruskog Centra za tsunamije, očekuje se da će valovi od 0,3 metra doći do Vladivostoka iz zaljeva Ussuri.

Podsjetimo, snažan potres magnitude 7,6 pogodio je zapadnu obalu Japana. Nakon njega je uslijedila serija jačih potresa, a obalu trenutno udaraju tsunamiji.