Ruski celebrityji razbjesnili nacionaliste 'gotovo golim' partijem, sad se očajnički ispričavaju pred kamerama

Najgore je prošao gospodin koji je na zabavi paradirao odjeven samo u tri čarape

FOTO: Instagram / Anastasia Ivlejeva

Ruski internetski prostor danas je preplavljen isprikama glazbenih, filmskih i TV zvijezda te drugih celebrityja koji se pred kamerama gorljivo kaju zbog sudjelovanja u “gotovo goloj” privatnoj zabavi. Riječ je o tulumu održanom prošlog tjedna u jednom moskovskom noćnom klubu. Prvo su u javnost počele izlaziti nimalo ćudoredne snimke s raskalašenog partija, za kojima su uslijedili napadi prokremaljskih medija, koji su zabavu proglasili nedomoljubnom, te iskazom nepoštovanja prema ruskim vojnicima.

Nakon što je prvotno odbacila negodovanje javnosti zbog snimaka oskudno odjevenih slavnih osoba i njihovih gostiju, organizatorica “gotovo gole” zabave, TV voditeljica i glumica Anastasia Ivlejeva, objavila je video u kojem se ispričala zbog izazivanje kontroverzi. “Je li bilo neprikladno objaviti snimke koje su postale viralne? Da, bilo je sto posto neprikladno. Žao mi je što se to dogodilo”, rekla je Ivlejeva u nedjelju u snimci objavljenoj na Telegramu.

“Ispričavam se svima: javnosti i svojim gostima koji su postali nesvjesni sudionici događaja koji je završio u medijima. U potpunosti preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo”, kazala je skrušena influencerica, koja je ispriku prisnažila obećanjem kako će dio prihoda od “gotovo gole” zabave donirati u dobrotvorne svrhe.

Jedan gost morao je na raport Peskovu

Nakon Ivlejeve, oglasio se i pjevač Filip Kirkorov. Taj živopisni Bugarin proslavio u Rusiji prepjevima američkih i britanskih hitova, dok je u Ukrajini još 2014. godine postao persona non grata zbog podrške snagama koje su okupirale Krim. Jučer se i on javno ispričao zbog dolaska na zabavu kod Ivlejeve.

“Postoje trenuci u svačijem životu kada uđete na pogrešna vrata. U ova teška vremena, herojska vremena, umjetnik moga kalibra, narodni umjetnik, ne može i ne smije biti toliko neodgovoran kada sudjeluje u raznim događajima”, rekao je Kirkorov, prenosi Moscow Times. U nastavku izjave Kirkorov je otkrio i što ga u novonastaloj situaciji osobito zabrinjava: “Posljednje što bih želio je da ovaj moj previd bude razlog za ograničavanje moje umjetnosti u Rusiji”, rekao je.

Javna isprika vjerojatno je bila lakši dio pjevačevog pokajanja. Naime, Kirkorov je jučer snimljen kako objašnjava svoje postupke glasnogovorniku predsjednika Vladimira Putina, Dmitriju Peskovu.

Skrušene isprike

Još jedna pjevačica veteranka, Lolita, rekla je u videu da nije očekivala bijes koji je izazvala “gotovo gola” zabava, dodajući da su joj koncerti sada otkazani, i da je izrezana s unaprijed snimljenih novogodišnjih TV emisija.

Pjevač Dima Bilan podijelio je javnu ispriku u utorak, uz tvrdnju: ‘Dolazak na zabavu nije odraz onoga što ja jesam”. “Sasvim dobro razumijem ogorčenost našeg naroda, a posebno naših momaka koji nas brane na prvoj liniji”, rekao je Bilan, dodavši da redovito donira u ratne svrhe i nastupa za obitelji ruskih vojnika.

Voditeljica Ksenia Sobčak, koja je vrlo aktivno djelila slike s “gotovo gole” zabave, jučer je zaključila kako je to bilo vrlo neprikladno u trenutku dok se ruske trupe bore u Ukrajini. “Ako je nekoga uvrijedio moj izgled, ispričavam se zbog toga”, rekla je Sobčak. “Ne želim izazvati mržnju i bijes prema sebi i drugim umjetnicima zbog ove gluposti.”

Najdalje je otišao gospodin VACIO

Posebno je zabavno kako su se ruski celebrityji kolektivno odrekli kolege koji najviše uživio u temu zabave. Naime, skoro svatko od njih na snimkama isprike dao je naslutiti kako nimalo ne odobrava to što je reper VACIO, pravog imena Nikolaj Vasiljev, u jednom trenutku na zabavi viđen odjeven samo u dvije čarape na nogama i jednu navučenu na strateško mjesto. Moskovski sud u petak je kaznio Vasiljeva novčanom kaznom i poslao ga u zatvor na 15 dana pod optužbom za “gay propagandu” i sitni huliganizam.

Ni nesretna organizatorica Ivlejeva nije se izvukla, usprkos javnoj demonstraciji gorljivog kajanja. Naime, vlasti su je osumnjičile za utaju poreza. Ako bude osuđena, prijeti joj do pet godina zatvora.

Putinovom režimu blizak portal Kommersant javlja i da je protiv nje podignuta skupna tužba teška milijardu rubalja (gotovo 10 milijuna eura) zbog “moralne štete” koju je izazvala zabava. Tužbu je podigla skupina od 22 ruska “domoljuba” koji žele da Ivlejeva uplati spomenutu svotu za potporu ruskim vojnicima, ali i da joj budu zabranjeni javni nastupi u cijeloj zemlji.