Ružna nesreća kod Pule. Auto prešao preko gospođe (77) jer ga je bez aktiviranja kočnice parkirala na nizbrdici

Žena je zadobila teške ozljede i završila u bolnici

03.09.2018.,Pula-Vozilo hitne pomoci"nfoto:Dusko Marusic/Pixsell
FOTO: PIXSELL

Policijska uprava istarska objavila je detalje prilično neobične nesreće u kojoj je vozilo bez vozača prešlo preko svoje vlasnice. Događaj se, pišu, dogodio jučer u dvorištu na Premanturskoj cesti oko 11 sati, nakon što je gospođa parkirala svoje vozilo slovenskih registracija na nizbrdici.

Gospođa (77) izašla je iz svog vozila, no automobil se ubrzo počeo kretati prema nazad. Pokušala je ući u vozilo kako bi ga zaustavila, no izgubila je ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje. Gospođa je, piše policija, prebačena u pulsku bolnicu gdje su joj utvrđene teže ozljede.

Policija ima niz savjeta

Policijska uprava istarska savjetuje građane da prije izlaska iz vozila poduzmu sve mjere kojima bi se spriječilo da vozilo samo ne krene s mjesta na kojem je zaustavljeno, kako bi se ovakvi događaji izbjegli u budućnosti.

Policija pojašnjava da se za sigurno zaustavljanje automobila mora isključiti motor, a vozilo osigurati parkirnom kočnicom. Vozilo je potrebno ostaviti u brzini, uz preporuku ako je uzbrdica u prvi stupanj, a ako je nizbrdica u stupanj za vožnju unatrag.

Policija savjetuje i zatvaranje svih prozora, zaključavanje vozila i uzimanje ključeva sa sobom kako “neovlaštene osobe ne bi stavile vozilo u pokret”.