Severina se javila nakon Noćnog marša: 'Nisam vidjela nijednog ministra zdravstva, školstva…'

'Skinite nam se više s vrata, ostavite naše maternice, jer nam idete na jetru', napisala je pjevačica

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Osmu godinu zaredom, tradicionalno na Međunarodni dan žena, sinoć je održan Noćni marš. Parola ovogodišnjeg marša bila je “Feminizam i gotovo”. U Zagrebu je okupljanje počelo u 18 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a pola sata kasnije povorka je krenula prema Zrinjevcu.

Udruga fAKTIV objavila je da je u Noćnom maršu kroz centar Zarebu sudjelovalo više od 10.000 ljudi. Među njima je bila i poznata pjevačica Severina Vučković, koja se danas oglasila i na svom Instagramu, gdje je podijelila snimku i dojmove od sinoć.

Video prikazuje trenutke s prosvjeda, a Severina se u statusu osvrnula na prikazano.

‘Nisam vidjela nijednog ministra’

“Zbog ove bake na početku videa, koja kaže ‘moram biti dobro’, jer je njenoj kćeri sustav oteo troje djece, zbog one curice pri kraju videa koju su naučili da se odmalena bori za naša prava. Zbog prekrasne pametne mladosti koja se ‘upiru da rođene očeve od laži odviknu’… Zbog mladosti koja još nije pobjegla iz Lijepe naše, u kojoj je malo toga ostalo lijepo. Ali vridilo je sinoć biti na pravoj strani Hrvatske… Hrvatske koju nam otimaju i kradu ‘veliki domoljubi’, kradu nam dostojanstvo na pravedan život, prodaju nam djecu i Boga su prisvojili. Zbog ženskog roda od 7 do 97”, napisala je u opisu objave i dodala da je ponosna na malde jer “misle svojom glavom i znate da sloboda nema cijenu”, počela je.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Tomislav Miletic/PIXSELL

“Nisam vidjela nijednog ministra Vlade, socijale, zdravstva, školstva, pravosuđa, policije, ni velikog bahatog poglavice, ni onih mamlaza iz desničarskih partija koje žene smatraju drugotnima. I nadam se da ih više nikad nećemo vidjeti. Skinite nam se više s vrata, ostavite naše maternice, jer idete na jetru majkama, radnicama, penzionerkama, studenticama, učenicama, isprebijanim ženama, trans osobama, ali i pravim divnim muškarcima, kojih je sinoć bilo puno”, istaknula je Severina u objavi koja se odmah proširila društvenim mrežama i dobila pregršt lajkova i komentara.

Otpjevala je i feminističku izvedbu ‘Lijepe naše’

Severina je, osim što je i sama hodala u povorci, uoči Noćnog marša, uz zbor Udruge Domino, ispred Muzeja suvremene umjetnosti izvela feminističku izvedbu “Lijepe naše”.

Zapjevale su o zemlji nejednakih, diskriminaciji, femicidu, a nakon izvedbe karanfile su bacile na pod. Severina je okupljenim novinarima rekla da joj je to jedan od najdražih nastupa u karijeri.