Silno oružje koje vidite na slici dobrovoljno je predao jedan tip iz Gline

Predao je pet pušaka, mine, ručne bombe i hrpu streljiva

Foto: PU sisačko-moslavačka
FOTO: Foto: PU sisačko-moslavačka

Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj muškarac je jučer dragovoljno predao veliku količinu oružja i streljiva. Predao je četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatorskih kapisli, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina, tri protupješačke mine, 37 metara sporogorećeg štapina, 17 upaljača za mine, spremnike za puške i 1734 komada raznog streljiva.

Oružje je predao policiji u Glini u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava pa neće snositi sankcije.

Policija objavila apel

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

Iz policije napominju da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

“Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje”, kažu iz policije.