Sindikat Čistoće: 'Jedan kolega je lošije, drugi je u šoku. Neke mjere su vrlo labavo provedene'

Pojavljuju se i navodi da je došlo do eksplozije

FOTO: HRT

Na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševcu jutros se dogodio odron smeća u kojem ima i ozlijeđenih. Policija je javila da je do odrona došlo rano jutros, oko 6:40 sati, a od 7:55 je zatvorena Sajmišna cesta koja vodi od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada.

Mediji neslužbeno doznaju da je jedan ozlijeđeni radnik ostao bez podlaktice. O incidentu se oglasio predsjednik Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće Mumin Hodžić.

“Izražavamo žaljenje zbog nemilog događaja, kolegama želimo brzi oporavak. Jedan je u lošijem stanju, drugi je malo bolje, ali još je u šoku”, kazao je. “Mislim da je kolegi stradala ruka, to je još neslužbena informacija“, dodao je za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Došlo do eksplozije?

Novinar ga je pitao o navodima da je zapravo došlo do eksplozije. “Da se dogodila eksplozija, vidljivo je iz ovoga svega, ali pričekajmo istragu”, rekao je. “Ono što će sindikat poduzeti jest da se zaštite svi radnici koji trebaju doći na deponij, da se ovo ne dogodi”, rekao je. Izrazio je žaljenje i dodao da su upozoravali na ovakve stvari.

“Neće se tu ništa više raditi što će ugrožavati sigurnost radnika”, dodao je. Podsjetio je da su, kao sindikat, tražili bolje uvjete rada za kolege koji rade na deponiju. Prvenstveno su tražili bolje sigurnosne uvjete, na maksimalnoj razini.

“Sve propisane mjere trebaju biti provedene. Ovdje se vidi da su neke mjere vrlo labavo provedene. Nenormalno je da se dogodi ovo što se dogodilo, po meni kao nestručnjaku, a stručnjaci će odgovoriti na pitanja što se i kako dogodilo”, zaključio je Hodžić. Naglasio je da je do današnjeg incidenta došlo na početku kompostane.