Poznati liječnik otkrio detalje skandala u splitskom KBC-u. Kaže da su specijalizanti bezočno provocirali kirurga

Tri mlada doktora navodno su radila budalu od iskusnog kolege, koji je jednome prijetio skalpelom

FOTO: Pixsell

Splitska policija istražuje slučaj prijetnje u KBC-u Split gdje je nakon operacije došlo do verbalnog obračuna između dvojice ginekologa od kojih je jedan drugome zaprijetio skalpelom. Slučaj je proslijeđen DORH-u, a o svemu se oglasio i bivši zaposlenik splitske bolnice, kirurg dr. Hrvoje Tomasović.

Navodi da dobro poznaje starijeg kolegu koji je prijetio mlađem te da se radi o ozbiljnom liječniku, specijalisti ginekologu koji izvodi vrlo teške i komplicirane zahvate. Prijetio je specijalizantu kojega je Tomasović nazvao “novonormalnim’, piše Večernji list.

‘Rade ga budalom, redikulom’

Tomasović piše da su tijekom ozbiljnog ginekološkog zahvata asistirala dvojica specijalizanata, a prema jednom izvoru čak i tri.

“U tijeku operacije pitao je prvog kolegu specijalizanta kako mu je ime i ovaj mu odgovori da se zove ‘Jure’. Doktor pita sada drugog specijalizanta kako se zove, ovaj kaže da se zove isto ‘Jure’. Tu počinje maleni problem jer mu se sada nekako činilo da nešto nije u redu i da ga kako kažu u Splitu ‘počeli vatat u đir’. Pita on trećega kako se zove, a ovaj odgovori da je isto ‘Jure’. Onda opet pita prvoga kako se zove i ovaj uz smijanje opet kaže da je ‘Jure'”, napisao je na Facebooku.

“Liječnik nakon toga shvati da ga mladi specijalizanti koji nemaju veze još s ginekologijom rade budalom, redikulom i kako ga sprdaju dok je on u adrenalinskom stresu od operacije. Ometaju operaciju i izbace čovjeka iz takta koji na to kaže to što je rekao. Onda mladi specijalizant koji vjerojatno nema pojma o ginekologiji, a specijalizaciju je dobio vjerojatno preko veze prijavi nesretnog liječnika policiji i eto ti afere”, dodao je Tomasović.

‘Je li to normalno?’

Liječnik se pita – je li to normalno? Navodi kako smatra da njegov kolega nije kriv jer su ga isprovocirali. Prisjetio se vremena kad je i sam bio specijalizant. Mlađi kolega je tada dobio otkaz jer mu se rašio šav, a glavni kirurg ga udario šakom pa su ga onesviještenog iznijeli iz operacijske dvorane, navodi.

Tomasović piše da su drugo jutro specijalizanti u njegovoj generaciji raspravljali o tome kako taj kolega ometa operaciju, ugrožava život pacijenta te da nije za kirurga i dali su mu otkaz. “Samo da kažem, iz moje generacije svi smo postali dobri kirurzi, a iz ove novonormalne to će te tek vidjeti kakvi će biti”, zaključio je.