Školski kombi sletio s ceste kod Splita, djeca prevezena u bolnicu: 'Malo su natučeni, ali pri svijesti i bez težih ozljeda'

Na mjesto događaja izašla je policija i Hitna pomoć

FOTO: Dalmacija Danas

Danas oko 13:30 došlo je do izlijetanja kombija na cesti koja spaja Srinjine i Gornje sitno. Na mjesto događaja izašla je policija i Hitna pomoć. Prema neslužbenim informacijama, piše Dalmacija danas, u kombiju su se nalazila djeca.

Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, ali su preventivno prevezena na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Splitu. Zrinka Mužinić Bikić, ravnateljica Osnovne škole “Srinjine”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

“Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda. U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole”, kazala je.

Dalmacija Danas

Minimalne tjelesne ozljede

Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju i zamjenik ravnatelja KBC-a Split, kazao je za Slobodnu Dalmaciju da je svo petero djece koju su zaprimili u dobrom općem stanju. “Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema težih ozljeda. Djeca će biti obrađena, kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije otpuštena kući”, kazao je.

Nesreću, koja se dogodila na strmoj i vijugavoj cesti na kojoj su vremenske prilike bile loše zbog kiše, potvrdila je i splitska policija. “U 13:23 u Sitno Gornjem na raskrižju za Srinjine došlo je do slijetanja kombi vozila.

Policija je na mjestu događaja”, kazala je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske. Promet se ovom dionicom ceste odvija naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju policijskog službenika.