Slavni izumitelj i suvlasnik HS produkta zaradio prijavu jer je usred prezentacije pištolja upucao sebe i još jednog čovjeka

Metak je Vukovića pogodio u dlan lijeve ruke, a Amerikanca u lijevu podlakticu

19.6.2009., Karlovac - Marko Vukovic, suvlasnik tvrtke HS Produkt sa puskom VHS koju proizvodi tvrtka HS Produkt. Zeljko Pavlin, direktor HS Produkta, Ivan Zabcic, suvlasnik tvrtke HS Produkt.rPhoto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list
FOTO: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list

Policija je protiv suvlasnika tvornice oružja HS produkt Marka Vukovića podnijela kaznenu prijavu jer ga se sumnjiči da je 7. svibnja u streljani u tvorničkom krugu tijekom predstavljanja novog pištolja zrnom pogodio sebe i 57-godišnjaka.

Policija je, ne navodeći imena, u petak izvijestila da je istraživanje pokazalo da se Vuković nije pridržavao sigurnosnih pravila rukovanja oružjem dok je prezentirao prototip novog pištolja.

Ranio ih metak

On je okrenuo cijev u 57-godišnjeg Amerikanca te pokušao otkloniti zastoj u radu pištolja uslijed čega je došlo do opaljenja. Zrno je Vukovića pogodilo u dlan lijeve ruke, a zatim u putanji i Amerikanca u lijevu podlakticu.

Kaznena prijava je proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu. Vuković je priznati izumitelj, a HS produkt svoje oružje izvozi u mnoge zemlje, a među ostalim radi i za američko tržište.