Snažna bura stvara probleme u prometu. Za sva vozila zatvoren dio A1, na snazi crveni alarm

Čitava je hrvatska obala ili pod narančastim ili pod crvenim upozorenjem zbog bure

FOTO: HAK

Kako je još jučer najavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), čitava je hrvatska obala ili pod narančastim ili pod crvenim upozorenjem zbog olujne bure.

Ekstremni vremenski uvjeti tako značajno utječu i na stanje na cestama. Hrvatski autoklub (HAK) objavio je kako je više prometnica na obali zbog olujnog vjetra zatvoreno za sve skupine vozila.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve kategorije vozila. HAK je preporučio dva obilazna pravca.

Zatvoren i most kod Dubrovnika

Što se osobnih vozila tiče, trebaju sići s A1 na čvoru Zadar Istok i onda krenuti u smjeru Smilčić – Obrovac – Gračac – čvor Sveti Rok (A1) i obratno.

Obilazak za ostala vozila je čvor Benkovac-Kistanje – Knin – Gračac i obratno. Osim A1, zatvorena je i državna cesta 54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog.

Zatvorena je i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika. Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga mogu prometovati samo osobna vozila.

Samo auti na brzoj cesti kod Splita

Također, samo za osobna vozila otvorena je brza cesta Solin – Klis, državna cesta Gračac – Obrovac – Karin te Paški most.

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, javlja HAK.