Snažna eksplozija na jedrilici u Puli. Teško ozlijeđen muškarac

U policiji kažu da je eksploziju izazvala iskra nakon paljenja bušilice

03.09.2023., Pula:- Iako se ni ovog ljeta charter kuce nece moci pozaliti na ljetnu sezonu, pravo vrijeme za jedrilicare tek slijedi. Svjedoci tome i pogled na pulsku marinu Veruda, u kojoj se trazi vez vise.
 Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija

U marini na području pulskog naselja Veruda na suhom molu je u subotu oko 11:20 sati došlo do eksplozije u kojoj je teže ozlijeđen 35-godišnjak. Istarska policija javlja da se detonacija dogodila tijekom radova na jedrilici u vlasništvu jednog 70-godišnjeg Nijemca.

Na očevid su izašli policijski službenici s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja te su utvrdili da je muškarac koristio lakozapaljivi sprej pri čemu se stvorila eksplozivna koncentracija plina.

Iskra dovela do eksplozije

U jednom je trenutku uključio bušilicu, a tada je zbog iskre došlo do eksplozije u kojoj je i ozlijeđen. Vozilom Hitne pomoći odvezen je u riječki KBC gdje su ga zbrinuli liječnici.

U eksploziji su nastala i oštećenja na jedrilici, ali materijalna šteta još nije utvrđena. Policija je priopćila da je o događaju izvijestila nadležnu inspekciju zaštite na radu radi poduzimanja daljnjih mjera.