Snijeg i led okovali Njemačku. Javio se Hrvat koji je zaglavio na zatrpanoj autocesti: 'Stojimo 16 sati, više nemamo ni hrane ni vode'

Otkazano je gotovo 1000 letova, kao i nekoliko vlakova

Cars stuck in a jam on the A9 highway in Garching, southern Germany, during heavy snowfall on January 9, 2019. (Photo by Matthias Balk / dpa / AFP) / Germany OUT
FOTO: AFP

Velike snježne padaline i ledeni uvjeti poremetili su u četvrtak, drugi dan zaredom, zračni, cestovni i željeznički promet u Njemačkoj. U zračnoj luci u Frankfurtu jutros je otkazano više od 300 od 1000 planiranih dolazaka i polazaka, rekao je glasnogovornik.

U središnjoj Njemačkoj su nastali veliki zastoji na autocestama, a za čišćenje prometnica će trebati nekoliko sati, upozorila je policija i zamolila ljude da ne putuju ako nije baš nužno. Portalu 24sata javio se i Hrvat koji je zapeo na zatrpanoj autocesti vraćajući se u Hrvatsku. “Stojimo na mjestu od jučer oko 16 sati. Više nemamo hrane ni vode, u životu ovo nisam doživio. Prema onom što su nam rekli vatrogasci dok su nam donosili čaj, tu ćemo biti do sutra”, rekao je čitatelj, koji je u automobilu s bratom.

Očekuju se nove padaline

Vozačima koji su u srijedu zapeli u dugačkim kolonama Crveni križ je dostavio deke i tople napitke. Njemačka meteorolška služba je upozorila da se tijekom dana očekuju nove snježne padaline. U nekim dijelovima južne Njemačke očekuje se oko 15 centimetara novog snijega te moguće olujno nevrijeme.

Ponovo su otkazani vlakovi prema Parizu i dolazni vlakovi iz francuske prijestolnice, priopćile su Njemačke željeznice – Deutsche Bahn (DB). Na ostalim pravcima zbog vremena se mogu očekivati poremećaji u prometu, dodaje DB.