Šok nakon tragedije na savskom nasipu. 'Čekali su majku da se tu večer vrati, a umjesto nje došla je policija i srušila im svijet'

Ubojica se sada brani šutnjom, a jučer je rekao da ga je žrtva napala

06.05.2024., Zagreb - Policijski ocevid u blizini nasipa kod zgrade bolncie u Blatu gdje je muskarac ostrim predmetom usmrtio zenu. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

DORH se danas oglasio o teškom ubojstvu žene koje se jučer predvečer dogodilo na savskom nasipu, nedaleko od Sveučilišne bolnice u Blatu. U priopćenju navode da su osumnjičeni za ubojstvo i žena bili u bliskom odnosu, zbog čega se zločin tretira kao femicid.

Jutarnji list piše da se L.B. koji je jučer nožem usmrtio K.K.K., nakon što je policiji rekao da ga je ona prethodno napala, sada brani šutnjom.

Radi se o četvrtom femicidu ove godine. L.P. je nesretnoj K.K.K., inače poznatoj grafičkoj dizajnerici, nožem prerezao grkljan. Žena je umrla na licu mjesta, a on se sam prijavio policiji.

Jučer je rekao da ga je napala

Jučer je policiji govorio kako ga je ničim izazvana napala. “Napala me pa sam se branio. Nisam htio da tako završi. Nisam, doista nisam”, rekao je L.B. kojem prijeti najmanje 10 godina zatvora.

A hoće li, nakon što se obave sva potrebna vještačenja kao i kad stigne nalaz obdukcije sa Zavoda za sudsku medicinu, biti ukalkulirana u optuženje i njegova tvrdnja o samoobrani pa ga se bude teretilo za neki blaži oblik zločina, pokazat će istraga koju će pokrenuti velikogoričko tužiteljstvo nakon što ga ispitaju, piše Jutarnji.

Jedan poznanik ubijene rekao je kako je znao da se viđa “s nekim tipom i da je smara”. “Nije mi puno o njemu govorila nego tek proteklih par tjedana na upite kako ljubav odgovarala je da joj ga je dosta. Voljela je savski nasip i Savu. Često je šetala po stazama uz rijeku i znala nam slati slike. Ironično, ali ubijena je tamo gdje je voljela biti u slobodno vrijeme. Ne znam je li je pratio? Nespojivo mi je to što on tvrdi da ga je ona prva napala. U njoj nije bilo ni trunke nasilja”, rekao je.

‘Mislila sam da je možda provaljeno…’

Jedna, pak, susjeda kaže da je u noći kad se dogodilo ubojstvo vidjela pred zgradom policiju. “Mislila sam da je možda nekome provaljeno, ali kako su policajci išli iz auta pognutih glava, kao da sam naslućivala da se nešto daleko gore dogodilo.

Mogu samo reći nakon svega da nitko ne bi želio biti u koži Kristinine djece. Čekali su majku da im se tu večer vrati, a umjesto nje došla im je policija i srušila svijet”, zaključila je susjeda.