Splićanke koje su tukle vršnjakinju ne idu u zatvor. Pojavila se nova snimka: 'Hoćemo i tebe istući?'

Tri maloljetnice i jedan maloljetnik ne idu u istražni zatvor jer je sud utvrdio da se pridržavaju mjera

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Tri maloljetnice i jedan maloljetnik iz Splita koji su fizički i psihički zlostavljali vršnjakinju neće završiti u istražnom zatvoru. Slobodna Dalmacija doznaje da je Vijeće za mladež splitskog Općinskog suda odbilo novi prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je tražilo da se maloljetnicima odredi jednomjesečni istražni zatvor.

List piše da je prijedlog odbijen jer je utvrđeno da se maloljetnici pridržavaju već prije izrečenih mjera opreza zabrane približavanja žrtvama. Podsjetimo, prije dvadesetak dana na društvenim mrežama objavljen je uznemirujući video na kojem se vidi kako učenica osmog razreda na ulici mlati i čupa djevojku istih godina koja pred njom kleči i ispričava se.

Druga nasilnica koja je snimala maltretiranje, cijelo vrijeme je vrijeđala djevojku koja je klečala, a na snimci se može vidjeti kako žrtvi treća djevojka prilazi s leđa i snažno je udara nogom, nakon čega žrtva pada i udara licem o tlo. Nakon objave prve snimke ubrzo se doznalo da postoji još jedna na kojoj iste djevojke, s prijateljem, zlostavljaju i maltretiraju drugu djevojčicu.

Pojavila se nova snimka

Nasilne maloljetnice privedene su i ispitane na Općinskom državnom odvjetništvu koje nije predložilo istražni zatvor, već su im određene mjere opreza. Prošlog tjedna Općinskom sudu podnijeli su novi prijedlog tražeći da se maloljetnice ovaj put stavi iza rešetaka, no on je odbijen.

Slobodna Dalmacija također piše da je u međuvremenu na TikToku objavljen video na kojoj se dvije djevojke javljaju mladom TikTokeru te se pritom hvale kako su upravo one zlostavljale vršnjakinju.

‘Hoćemo i tebe istući?’

“Znaš li ti tko sam ja”, pitala je TikTokera tamnokosa djevojka, a on joj začuđeno odgovara da ne zna. “To ti je ona što je tukla onu na videu, znaš… Cure zlostavljaju vršnjakinju”, govori plavokosa djevojka, na što joj prijateljica prasne u smijeh.

“Ček‘, jesu tebe tukli il’ si ti tukla”, upitao je TikToker, a tamnokosa djevojka se nasmijala i kazala kako je ona ta koja je tukla. “Hoćemo i tebe istući?”, maloljetnice pitaju TikTokera nakon čega se veza prekida. Na kraju se može čuti kako mladić začuđeno govori pratiteljima “Ona se smije… Kako je njoj to super”.