Splitska policija pronašla vozača koji je na magistrali ubio pješaka pa pobjegao. Sve je snimila kamera

U tijeku je kriminalistička istraga

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U prometnoj nesreći na području splitske Sirobuje tijekom noći je smrtno stradao pješak. Do nesreće je došlo oko 1:40 sati, na kolniku DC 8, Stobreč – Split. Vozilo je udarilo u pješaka, a potom se vozač udaljio s mjesta nesreće. Pješak je na mjestu preminuo.

Splitska policija javila je u večernjim satima da je pronašla i privela vozača te da je u tijeku kriminalistička istraga. Radi se o hrvatskom državljaninu koji je upravljao bijelim kombijem i za kojim se tragalo cijeli dan. Javljaju da su pronašli i kombi te da će obaviti očevid.

Pješak ležao na cesti

Cijelu nesreću su snimile nadzorne kamere s privatnog objekta neposredno uz cestu. Osim tipa vozila, snimka je otkrila niz neobičnih pojedinosti, piše Slobodna Dalmacija. Naime, prije same nesreće vidi se kako pješak izlazi iz jednog automobila, koji je otišao dalje, dok je on nastavio hodati cestom u pravcu Splita.

U jednom trenutku je zateturao i pao te ostao ležati na cesti. Tada nailazi bijeli kombi, a vozač pokušava usporiti, ali ipak udara u čovjeka koji leži na cesti. Kombi je od udarca odskočio u zrak. Iako je očito morao znati što se dogodilo, vozač se nije zaustavio.

Ranije su policajci pozvali očevice prometne nesreće da se jave osobno u Postaju prometne policije Split ili da ih kontaktiraju. Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva Split rukovodila je očevidom koji je obavljen na mjestu događaja.