Splitski zatvorski čuvar htio pokrenuti mali ilegalni biznis. Pogađate, propao je. Uskok je sad objavio detalje

Za mobitele i steroide tražio je tadašnjih 6500 kuna

FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL

Uskok je, nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv čuvara i strukovnog učitelja splitskog zatvora Tihomira Jurića osumnjičenog da je za novac zatvorenicima unosio mobitele i steroide. Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da su optužnicom obuhvaćena još dvojica istražnih zatvorenika zatvora u splitskim Bilicama.

Kako navodi Hina, to su Rino Popac i Ivan Šunjić. Jurić se tereti da je od veljače do ožujka 2022. pristao na traženje zasad nepoznatog istražnog zatvorenika, koji je Popčev poznanik, da mu u zatvor unese mobitele i SIM kartice te veću količinu steroida radi daljnje preprodaje, ako mu plati 6500 kuna.

Nakon što je zasad nepoznati istražni zatvorenik pristao na Jurićev iznos, zatražio je od Popca da mu pribavi navedene stvari i preda ih Juriću, a sa Šunjićem se dogovorio da ih preuzme od Jurića, dok se Šunjić dogovorio s Jurićem da će mu te predmete nakon unosa u zatvor odložiti na točno određenom mjestu.

Čuvaru produžen istražni zatvor

Potom je Popac, navodi Uskok, nabavio mobitel sa SIM karticom i punjačem te vrećice s po 200 kapsula anaboličkih steroida, a koje je predao Juriću koji ih je unio u zatvor.

Prije nego ih je Šunjić preuzeo i prije nego su došli u posjed istražnog zatvorenika, pretragom zatvorske kupaonice pronađeni su mobitel, SIM kartica i punjač, dok su u zatvorskoj garaži nađene kapsule steroida već razdijeljene u dvije manje vrećice.

Uskok dodaje da je prethodno Šunjić s dogovorenog mjesta odlaganja uspio preuzeti još dvije takve vrećice s istim kapsulama kako bi ih predao istražnom zatvoreniku radi daljnje prodaje, no one su pronađene kod njega i oduzete. Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv Jurića.