Srušila se gondola sa skijašima na žičari u Austriji. Četvero ljudi teško ozlijeđeno

Nesreća se dogodila nakon što je preko sajle žičare palo stablo

SOELDEN, AUSTRIA - OCTOBER 29: Feature of gondola of the Men’s Giant Slalom during the first run Audi FIS Alpine Ski World Cup at Rettenbachferner on October 29, 2023 in Soelden, Austria. 231029_SEPA_26_076 - 20231029_PD4080 (Photo by Hans Peter Lottermoser / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
FOTO: APA-PictureDesk via AFP/Ilustracija

Gondola sa skijašima srušila se na tlo na skijalištu u Austriji. Svih četvero putnika koje je bilo u gondoli je ozlijeđeno. Nesreća se dogodila nakon što je palo stablo preko sajle planinske žičare Acherkogelbahn u Ötzu u pokrajini Tirol.

Trenutno nije poznato s koje visine je pala gondola. Akcija spašavanja provedena je u vrlo teškim uvjetima. Ozlijeđeni su helikopterom prebačeni u bolnicu i ukazana im je liječnička pomoć.

Jedan od skijaša bori se za život. Nalazi se na odjelu intenzivne njege klinike u Innsbrucku, piše Kleine Zeitung.

Nastradali turisti iz Danske

Nastradali su turisti iz Danske. Prema riječima zapovjednika tirolske policije Huberta Juena, riječ je o ocu, dvoje odrasle djece u dobi od 19 i 20 godina i njihovu rođaku. Otac i rođak su u četrdesetim godinama.

Iz policije naglašavaju da se ne radi o tehničkom kvaru, piše Berliner Zeitung. Istraga o detaljima ove nesreće je u tijeku, žičara trenutno ne radi.