Stigli rezultati forenzičkih ispitivanja pištolja, Alec Baldwin odmah optužen za ubojstvo iz nehaja

Glumac je na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljicu Halynu Hutchins

FOTO: AFP

Glumca Aleca Baldwina je porota u Novom Meksiku optužila za ubojstvo iz nehaja tijekom snimanja filma u listopadu 2021. godine, piše BBC.

Baldwin je već ranije bio optužen zbog smrti snimateljice, ali su optužbe odbačene prošlog travnja, samo dva tjedna prije početka suđenja no tužitelji su došli do dodatnih činjenica zbog kojih je bio potreban novi sudski proces.

Upucao snimateljicu

Tužitelji u Novom Meksiku su naknadno proveli daljnja forenzička ispitivanja pištolja s kojim je upucana Hutchins i rekli su da je analiza oružja pokazala kako pištolj nije mogao opaliti bez povlačenja obarača.

Podsjećamo, glumac je na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljicu Halynu Hutchins. Redatelj Joel Souza također je ranjen u incidentu. Baldwin je na snimanju niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljicu Hutchins koja je nedugo potom umrla.

Baldwin je zanijekao odgovornost za ubojstvo rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da su Gutierrez-Reed i drugi stručnjaci za oružje trebali osigurati da u njemu nema metaka.