Stiže nam novo pogoršanje vremena, zahvatit će posebice jednu regiju

Uskrsni vikend, kako sada pokazuju prognostički materijali, trebao bi biti većinom sunčan, topao

12.03.2024.,  Karlovac - Kisno i prohladno  jutro u Karlovcu.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom dana će biti pretežno sunčano, posebice na Jadranu, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje magla ili slab mraz, prognozirao je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Sredinom dana i poslijepodne su uz dnevni razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi, posebice na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, na Jadranu još tijekom jutra i bura, a navečer jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 13 i 18 stupnjeva.

Sredinom tjedna pogoršanje vremena

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević najavila je novo pogoršanje vremena koje se očekuje od utoraka. Kiše i pljuskova uglavnom će biti na Jadranu i područjima uz Jadran, i to u drugom dijelu dana.

Nestabilno će biti i tijekom srijede, lokalno uz obilniju oborinu, osobito poslijepodne i navečer duž Jadrana, gdje može biti i grmljavine, te u gorskoj Hrvatskoj.

U drugom dijelu tjedna vrijeme će se postupno stabilizirati. Uskrsni vikend, kako sada pokazuju prognostički materijali, trebao bi biti većinom sunčan, topao, s temperaturama preko 20 stupnjeva.