Stiže novi val pljuskova, prijete bujične poplave. Na vidiku nema proljepšanja, i vikend će biti kišan

Temperature će ostati relativno visoke

FOTO: Pixsell / DHMZ

Hrvatsku u srijedu očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, poslijepodne s duljim sunčanim razdobljima, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) napominjući kako će se najviše temperature kretati između 19 i 24 Celzijeva stupnja, samo u gorju malo niže.

Povremeno kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom, češći će biti na Jadranu i predjelima uz njega. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, u gorju i na Jadranu jak, a na jugu i jugo.

Stabilizacije nema na vidiku

Četvrtak će također biti većinom kišovit i pljuskovit duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje može lokalno obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, prognozira meteoroliginja N1 televizije, Tea Blažević.

DHMZ dodaje da će vjetar sutra biti slab do umjeren jugozapadni, u gorju i na sjevernom Jadranu i jak. Poslijepodne će na srednjem i južnom dijelu Jadrana zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 15, na moru od 14 do 19 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C.

Petak donosi novo jače naoblačenje posvuda, tako da će kiše i pljuskova biti diljem zemlje, obilnijih na mjestima, stoga će i dalje biti velika opasnost od pojave bujičnih i urbanih poplava. Konkretnije stabilizacije nema niti u danima vikenda. Duž Jadrana i u gorju osobito treba računati na mogućnost pljuskova, i to češće u subotu nego u nedjelju.