Strašna nesreća u Njemačkoj. Na gradilištu se urušila skela, poginula najmanje petorica radnika

Točan broj poginulih još uvijek nije potvrđen

03 October 2023, Hamburg: Police vehicles stand in front of the Elbe Philharmonic Hall during the central celebration of German Unity Day. As part of its presidency of the Bundesrat, Hamburg is hosting the central celebrations for German Unity Day under the motto "Opening Horizons". Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Najmanje petorica radnika poginula su u ponedjeljak ujutro u nesreći na velikom gradilištu novog trgovačkog centra Westfield u hamburškom okrugu Überseequartier. Prema pisanju njemačkog Bilda, nesreća se dogodila oko 9.10 ujutro, kada su se urušile skele unutar okna. Skele su propale nekoliko katova, a prema prvim informacijama, zatrpano je najmanje osam radnika.

Glasnogovornik vatrogasaca je za njemački list Bild rekao da je u trenutno u tijeku “zahtjevno tehničko spašavanje” kako bi se došlo do zatrpanih radnika. Dodao je da je na mjestu nesreće nekoliko vozila hitne pomoći i liječničkih timova, kao i 60 vatrogasaca.

“Spašavanje se pokazalo vrlo teškim. Vatrogasci dovode i svoj život u opasnost zbog labavih dijelova skele koji leže u oknu. Naporno radimo na rješavanju situacije”, rekao je glasnogovornik za Hamburger Morgenpost.

Evakuirano 700 radnika

Za sada nije potvrđen broj poginulih i ozlijeđenih, a s gradilišta je evakuirano oko 700 građevinskih radnika.

Überseequartier je jedno od najvećih gradilišta u Hamburgu, gdje se gradi trgovačka zona, restorani, uredi i hoteli. Westfield Hamburg-Überseequartier, trebao bi biti dovršen u proljeće 2024. godine.