Strašna prometna na A1: u sudaru kombija i automobila poginule tri osobe, 12 ih je ozlijeđeno

Ozlijeđeni su prevezeni u nekoliko bolnica

FOTO: SLAVEN BRANISLAV BABIC/PIXSELL

Noćas oko 01:40 sati došlo je do strašne prometne nesreće na autocesti A1 u smjeru juga u kojoj su poginule tri osobe, javlja Policijska uprava karlovačka. KAportal javlja kako je u nesreći ozlijeđeno 12 osoba.

Do prometne je došlo između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri. Promet autocestom na tom dijelu je zatvoren i preusmjerava se zbog policijskog očevida.

Kako javlja Radio Mrežnica sudarili su se kombi i osobni automobil. Prema njihovim informacijama, radilo se o kombiju mađarskih registracija te o osobnom automobilu riječkih registracija.

Šest ekipa hitne izašlo na teren

KAportal piše da je zbrinjavanje pacijenata bilo opsežan posao za hitne službe. Od ravnatelja karlovačkog Zavoda, Perice Vucelića, doznaju da je u zbrinjavanju unesrećenih sudjelovalo šest timova iz Karlovačke županije i jedan iz Primorsko-goranske, dakle ukupno sedam timova hitne pomoći.

Prema informacijama istog portala u nesreći je bilo i djece. Šest osoba zbrinuto je u Općoj bolnici Karlovac, tri su u KBC Rijeka, dvije u bolnici u Ogulinu i jedna u KBC-u Zagreb.

O nesreći je javio i HAK. „Zbog prometne nesreće na 47.+700 km autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići prekinut je promet između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika. Vozi se obilazno državnim cestama“, poručili su.