U Tribunju poginula 19-godišnja djevojka, stotinjak metara od svoje kuće. Policija traži vozača koji ju je pregazio

Očevid je u tijeku

26.05.2023., Zagreb - Prometna nesreca u mjestu Blaskovec kraj Sv. Ivana Zeline u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u Tribunju, mjestu u Šibensko – kninskoj županiji, potvrdili su u nedjelju iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 2:40 sati, a pojedinosti polako pristižu. Policija je nešto iza podneva priopćila da je nedugo nakon prometne nesreće pronađen osobni automobil koji je sudjelovao u nesreći, dok je u tijeku intenzivna potraga za vozačem.

Izgubio kontrolu nad vozilom

Prometna nesreća se dogodila na način da je vozač automobila šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu vozio prebrzo s obzirom na stanje kolnika, vidljivost, preglednost i osobinama ceste, kao i stanje vozila. Izgubio je kontrolu nad vozilom, izletio na uzdignuti betonski nogostup te naletio na 19-godišnju pješakinju.

“U tijeku je očevid i utvrđivanje svih okolnosti, nakon toga ćemo imati preciznije podatke o načinu nastanka nesreće”, navodi se ranijem u policijskom izvješću.

Djevojka je imala 19 godina

Mediji su prvo javili da je preminula djevojka imala 18 godina. Nakon policijskog priopćenja ispostavilo se da je imala 19. “Tragedija za cijelo mjesto, mlad život. Cura od 19 godina, krasno dijete”, rekao je Marko Grubelić, načelnik općine Tribunj za HRT.

24sata pak doznaju da je djevojka pregažena na nogostupu usred mjesta, stotinjak metara od svoje kuće. Mjesto je pokriveno kamerama i policija ih upravo pregledava.