Strašni detalji nesreće kod Daruvara. 'Došao sam tamo i vidio da je naš Nikola pod stablom... Troje djece ostalo je bez tate'

Njegov kolega, koji je svjedočio nesreći, ispričao je što se događalo na terenu

26.10.2020. Ogulin, Dreznica- Radnici Hrvatskih suma koriste novu zicaru za izvlacenje stabala iz sume umjesto traktora i konja."n"nPhoto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
FOTO: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Ilustracija

Bjelovarsko-bilogorska policija objavila je detalje nesreće koja se jučer oko 11.50 dogodila u šumi na području Općine Sirač, nedaleko od Daruvara, a u kojoj je stradao 45-godišnji zaposlenik tvrtke za sječu i izradu drveta.

Do nesreće je došlo, navodi policija, dok je muškarac sjekao stablo bukve. Tijekom obavljanja tog posla, na visini od 20 do 25 došlo je do loma grane susjednog stabla koja je 45-godišnjaku pala na glavu i usmrtila ga na mjestu događaja.

Utvrđeno je kako je stradali prilikom događaja koristio propisanu zaštitnu opremu, a zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru naložio je obdukciju.

‘Vidio sam da je pod stablom’

Kako piše Moj portal, stradali radnik je Nikola Đorđević, kojeg su svi u Gornjem Daruvaru znali kao “čovjeka s motorkom”. Bio je otac troje djece, u Gornji Daruvar doselio se iz Đulovca prije mnogo godina, zbog ljubavi, a u tom mjestu bio je i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Njegov kolega, koji je svjedočio nesreći, ispričao je za taj portal što se događalo na terenu. “On je bio ‘u liniji’. Rušili smo stabla. Nitko ga nije vidio, ‘linija’ je takva da svatko radi svoje. U jednom trenutku shvatio sam da motorka radi ‘u prazno’. Došao sam tamo i vidio da je pod stablom… Teško nam je. Jako. Godinama smo radili zajedno”, kazao je.

‘Posao u šumi je glava u torbi’

Susjedi stradalog Nikole kažu kako je bio vrijedan čovjek koji je svakom htio pomoći, te da je motorka uvijek bila uz njega. Ističu i kako nesreća pokazuje da je posao koji je obavljao vrlo opasan. “Ljudi toga nekada nisu ni svjesni, ali posao u šumi je glava u torbi. Nikad ne znaš hoćeš li izaći živ”, kazala je jedna susjeda.

Moj portal piše i da je Đorđević prije nekoliko mjeseci doživio nesreću na radu. Tada ga je udarila grana, a na bolovanju je bio kratko te se ubrzo vratio na posao. U međuvremenu je prebolio i mišju groznicu, koju je također dobio radeći u šumi.