Taksist pokupio ilegalne migrante u Slavonskom Brodu i dovezao ih na policiju

U policiji kažu da im je to prvi takav slučaj

15.04.2023., Slavonski Brod - Privodjenje mladica u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo u Slavonskom Brodu osumnjicenog za ubojstvo vojnika u Pozegi Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Brodsko-posavska policija izvijestila je u ponedjeljak da je podigla četiri kaznene prijave protiv ilegalnih migranata koje im je u subotu prijepodne u postaju granične policije u Slavonskom Brodu dovezao taksist.

Taksist je četiri putnika primio u vozilo na području Slavonskog Broda te je posumnjao da je riječ o migrantima koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Nakon što ih je policija preuzela, stranci su predočili Rješenja o povratku na kojima je pisalo da su izdana od PU brodsko-posavske, za koje je utvrđeno da su krivotvorine.

Ušli preko Save

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su migranti nezakonito ušli u Hrvatsku preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine. Istragom je utvrđeno i da je “jedan od stranih državljana iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos i ostale osobe pokušao prokrijumčariti do Njemačke”, rekao je glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević.

Potvrdio je za Hinu i da je ovo prvi slučaj na području te policijske uprave u kojem su ilegalni migranti dovezeni policiji taksijem. U subotu poslijepodne policijska uprava brodsko-posavska zabilježila još jedan slučaj s ilegalnim migrantima. Hrvatski državljanin (63) na autocesti A3 zatečen je u prijevozu četiri stranca u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka.

Policija je vozača kazneno prijavila, a prema migrantima, kako navode, slijedi postupak po Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.