Talijanski vojni avion nakon sudara s pticom pao na auto s mladom obitelji, na mjestu poginula curica (5)

Riječ je o letjelici koja je dio akrobatske skupine

FOTO: screenshot Twitter

Talijanski vojni zrakoplov iz akrobatske grupe Frecce Tricolori srušio se tijekom vježbi u blizini torinskog aerodroma. Kako javlja agencija ANSA, uslijed problema s motorom pao je na jedan automobil u kojem se, unutar ograđenog terena zračne luke, vozila mlada obitelj te je na mjestu poginula 5-godišnja djevojčica, dok je njezin 9-godišnji brat s teškim ozljedama prebačen u dječju bolnicu Regina Margherita u Torinu.

Njihovi roditelji su također u bolnici s teškim opeklinama budući da je nakon nesreće došlo do snažne eksplozije i izbijanja požara. Pilot je, iako je aktivirao uređaj za katapultiranje, također zadobio opekline te je i on prebačen u bolnicu.

Prevrnuo se i jugoslavenski Galeb

Prema prvim informacijama, avion je kao dio akrobatske grupe trebao sudjelovati na dvodnevnom aeromitingu na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Glavni dio mitinga organiziranog povodom stote obljetnice osnutka talijanskog ratnog zrakoplovstva bio je zakazan za nedjelju kada su letjelice iz skupine Frecce Tricolori trebali pokazati svoje vještine posjetiteljima, ali sada je sve otkazano.

Iz talijanskog ministarstva obrane kao i iz ratnog zrakoplovstva izrazili su sućut obitelji. Prva pretpostavka o uzroku pada letjelice je udar ptice, ali sve će biti utvrđeno istragom. Agencija ANSA također javlja da je ranije u subotu na spomenutom aeromitingu došlo do nesreće zrakoplova tipa Galeb, proizvedenog u bivšoj Jugoslaviji koji se zbog problema s kočnicama prevrnuo, ali nije bilo ozlijeđenih.