Njemački teretni brod udario u stup mosta kod Iloka, zatvoren granični prijelaz sa Srbijom

Policija apelira na građane da idu na druge prijelaze

FOTO: Telegram/Pixsell

Policijska uprava vukovarsko-srijemska javlja kako je teretni brod udario u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka. Zbog toga je jutros oko 01:55 obustavljen promet na graničnom prijelazu Ilok.

Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koje provode očevid plovidbenog incidenta. O događaju su izviještene i nadležne službe Republike Hrvatske.

“Apeliramo na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze”, javljaju iz policije.

Most je oštećen pri udaru

Grad Ilok je javio kako se radi o njemačkom teretnom brodu Antonia koji je prevozio teret u baržama (teglenicama). Jedna teglenica s 1000 tona umjetnog gnojiva je potonula.

Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni. Još nema podataka je li došlo do ulaska vode u spremnike barže. Most je pri udaru oštećen, dodaju iz Iloka i poručuju da je očevid u tijeku.

Inspektori za vode pokrajinskog ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu uzet će uzorke vode za analizu kako bi se utvrdio utjecaj tog incidenta na okoliš, navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva okoliša.

[OŠTEĆEN MOST IZMEĐU ILOKA I BAČKE PALANKE PRI UDARU BARŽE TERETNOG BRODA]U ranim jutarnjim satima, oko 1:55h,…

Posted by Grad Ilok-službena stranica Grada Iloka on Thursday, January 4, 2024