Tip hoda po Dugavama i nudi besplatno skupo posuđe. Tako se uvuče u stanove starijih ljudi koje temeljito opljačka

Napravit će sve da uđe u stan, ako ga netko pusti pokrade sve što stigne

23.08.2021., Zagreb - Policijski ocevid u stambenoj zgradi u Dugavama gdje je pronadjeno mrtvo tijelo 38-godisnjeg muskarca. Photo. Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Stanovnica Dugava na Facebooku piše da se ponovno pojavila već poznata prijevara “donatora” koji prolaznicima nudi besplatno skupo Zepterovo posuđe, a zapravo je riječ o pokušaju pljačke, piše Zagreb.info.

Prevarant cilja na starije i slabije pokretne osobe, obećavajući im besplatno posuđe, ali svaki put tvrdi da mu treba kutija ili se nudi da će posuđe odnijeti u stan.

Napravit će sve da uđe u stan i “ako ga netko pusti, očisti vam stan, uzme novac i zlato, bilo što vrijedno dok su starci prisutni”, napisala je jedna gospođa na Facebooku.

‘Pobjegao je u slijepu ulicu’

“Upravo je plijen bio susjed, ali smo naisli muž i ja. Kada je predator primijetio da nas susjed pozdravlja, razgovor je brzo bio završen te je predator ušao u vozilo i krenuo dalje samo u slijepu ulicu”, ispričala je.

Ova prijevara nije specifična samo za Zagreb, već se slični slučajevi događaju i u drugim gradovima, a kasnije se ispostavilo da osim što ih je pokušao pokrasti, uopće nije nudio skupo posuđe već jeftine kineske kopije.

Policija je već upozoravala starije građane da budu oprezni i da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama te da uvijek traže službene isprave kako bi se zaštitili od ovakvih prijevara.