Tipu koji je u Sarajevu izrešetao auto i ubio 19-godišnjaka određen pritvor. Svemu je kumovala bizarna svađa

Jednomjesečni pritvor sud je odredio zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke

05.01.2023., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Generalna proba pred obiljezavanje 09. januara, neustavnog dana Republike Srpske. U Istocnom Sarajevu prisutan je veliki broj policije, specijalne policije a stigla su vozila Despot i Vihor. Vlasti u bh. entitetu Republika Srpska, povodom neustavnog praznika, najavile su “sve ani defile” dok su bora ka udruzenja iz entiteta Federacija BiH najavila proteste.
 Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL/Arhivska fotografija

Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je odredio pritvor Ademu Šumanu (23) osumnjičenom za ubojstvo 19-godišnjeg mladića počinjeno u nedjelju, kao i još dvojici mlađih muškaraca osumnjičenih da su ubojici pomogli u pokušaju bijega.

Jednomjesečni pritvor sud je odredio zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke. Tijekom ročišta za određivanje pritvora županijska tužiteljica je upozorila kako je Šuman na bezobziran način ubio Farisa Pendeka (19) nakon svađe u prometu.

Prema do sada prikupljenim dokazima Šuman je započeo svađu s trojicom mladića koji su bili u automobilu te se s njima želio fizički obračunati. Nakon toga je posegnuo za oružjem koje je imao u svom automobilu i pri tom pucao na drugo vozilo u kojemu je sjedio Pendek koji uopće nije sudjelovao u svađi.

Ubojica ovisan o narkoticima

“Ovo kazneno djelo je školski primjer kaznenog djela ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju”, kazala je na ročištu tužiteljica Iva Kurilić. Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je i kako je ubojica ovisnik o narkoticima i uz to je višestruko kažnjavan.

Obrana je pak tražila da Šuman ostane na slobodi uz tvrdnje kako se u protivnom nema tko skrbiti o njegovoj malodobnoj kćeri i drugim članovima obitelji.