Tipu osumnjičenom da je na savskom nasipu partnerici prerezao vrat određen istražni zatvor

Istražni zatvor određen mu je i zbog opasnosti da će uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak

08.05.2024., Velika Gorica - Privođenje muškarca na Zupanisjski sud koji je nozem usmrtio zensku osobu kod Savskog nasipa. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici odredilo je istražni zatvor 48-godišnjem Leopoldu B. koji je osumnjičen da je u ponedjeljak navečer na savskom nasipu u blizini Sveučilišne bolnice u Blatu nožem prerezao vrat 48-godišnjoj Kristini K.K.

Kako stoji u priopćenju ŽDO-a, istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen mu je zbog opasnosti od na utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg. Osim toga, istražni zatvor određen mu je i zbog opasnosti da će uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak.

Prijeti mu 10 godina zatvora

S obzirom na to da su 48-godišnjak i žrtva bili u bliskom odnosu, ubojicu se tereti za femicid, te mu prijeti najmanje 10 godina zatvora. Leopold B. je osumnjičen da je nesretnoj Kristini K.K. nožem prerezao grkljan. Žena je umrla na licu mjesta, a on se sam prijavio policiji.

Kada je policija došla na mjesto događaja, sjedeći u visokoj travi uz tijelo 48-godišnjak se pravdao da ga je žrtva “ničim izazvana napala, a on se branio i da nije imao namjere joj nauditi”. Nakon ovih inicijalnih tvrdnji, Leopold B. pred tužiteljstvom branio se šutnjom.