Tjedan relativno sunčan, solidne šanse za kišu. Hladna fronta u petak donosi temperature normalne za studeni

Krajem tjedna moguć i snijeg u planinama

FOTO: Pixsell / DHMZ

U većini krajeva pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Uz više oblaka mjestimice će pasti malo kiše, češće na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren do jak zapadnjak i jugozapadnjak, a u Dalmaciji će okrenuti na slabo i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 21 Celzijev stupanj.

Potkraj vikenda jugo

Prognostičar N1 televiozije Bojan Lipovšćak najavljuje djelomice sunčano vrijeme u utorak, osobito u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Tijekom dana porast naoblake s jugozapada. Kiša će ujutro padati na Jadranu i u planinama zaobalja, a tijekom dana proširiti se na veći dio unutrašnjosti. Obilnije oborine očekujemo na jugu Dalmacije.

U srijedu i četvrtak ujutro u unutrašnjosti magla, a nakon dizanja magle promjenjivo oblačno s duljim sunčanim razdobljima. U petak meteorolog očekuje prolaz oslabljene hladne fronte i manje zahlađenje. Krajem tjedna će u planinskim krajevima iznad 1600 metara nadmorske visine zalepršati i pokoja pahulja snijega.

Zahlađenje će nas vratiti na normalne temperature za studeni, no bit će kratkotrajno te će od nedjelje temperatura opet rasti, uz jačanje juga.