To je ta slavna hrvatska policija. Policajac se sinoć napio, sjeo u auto, jurio iznad ograničenja i slupao kod Gradišta u Slavoniji

U trenutku nesreće nije bio na dužnosti, a u krvi je imao 1,48 promila alkohola

20.12.2022., Zadvarje - Na ulasku u Zadvarje automobil je sletio s ceste u provaliju pri cemu su ozlijedjene cetiri osobe. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Matko Begovic/PIXSELL
FOTO: Matko Begovic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U petak navečer na državnoj cesti D-55 kod Gradišta u Slavoniji došlo je prometna nesreća koju je izazvao pijani policajac (56), javlja Jutarnji list. U trenutku nesreće nije bio na dužnosti, a u krvi je imao 1,48 promila alkohola.

Pod utjecajem alkohola je vozio osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka iz smjera Županje prema Vinkovcima.

U jednom trenutku pomaknuo je automobil udesno, bez da je provjerio može li se prestrojiti. Vozeći neprilagođenom brzinom sletio je na desnu zemljanu bankinu i pritom udario u prometnu opremu.

Udaljen iz službe

Očevidom je utvrđeno i kako prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas. Vozilom hitne medicinske pomoći 56-godišnjak je prevezen u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.

Policijski službenik, rukovoditelj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, bit će sukladno rješenju načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti, javljaju iz policije.