Tomislav Horvatinčić tražio uvjetno puštanje na slobodu, sud ga glatko odbio: 'Još je prerano'

Do kraja odsluženja kazne Horvatinčiću je ostalo malo više od dvije godine

09.03.2020., Zagreb - Tomislav Horvatincic odlazi sa Zupanijskog suda gdje je trazio odgodu odsluzenja zatvorske kazne. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Županijski sud u Puli odbio je zahtjev Tomislava Horvatinčića da ga se uvjetno pusti na slobodu, piše Jutarnji list. Horvatinčić trenutno služi kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradao talijanski bračni par Salpietro.

Kaznionica otvorenog tipa u Valturi, u kojoj se nalazi, navodno je dala pozitivno mišljenje o njegovom zahtjevu, ali je tročlano sudsko vijeće zaključio da je, s obzirom na kazneno djelo koje je počinio, još prerano da ga se pusti na slobodu.

Do kraja odsluženja kazne Horvatinčiću je ostalo malo više od dvije godine, a na odluku Županijskog suda u Puli Horvatinčić se može žaliti Visokom kaznenom sudu.

Pravomoćno osuđen 2019.

Horvatinčić je u rujnu 2019. pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog usmrćivanja talijanskog bračnog para. U Remetincu je trebao završiti 30. ožujka 2020., no nakon toga je četiri puta odgodio odlazak u zatvor zbog zdravstvenog stanja.

Kaznu je počeo odsluživati tek 14. srpnja 2021. kada je primljen na Odjel za dijagnostiku zatvora u Remetincu. No, vrlo brzo dobio je nekoliko prekida odsluženja kazne zbog zdravstvenog stanja te je počeo ostvarivati pogodnosti poput izlazaka za vikend.