Totalni kolaps na prometnicama: na Bajakovu se čeka preko 14 sati, kod Jankomira zbog nesreće kolona duga pet kilometara

Na prometnicama sudari i gužve, tipičan uvod u blagdane

FOTO: HAK

Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci osobna i teretna vozila na izlaz čekaju preko 14 sati, višesatna čekanja su za teretna vozila na izlazu Tovarnik/ Šid, a na prijelazu Ilok/Bačka Palanka osobna vozila na izlaz čekaju tri sata, dok teretna vozila čekaju sedam sati, izvijestio je u subotu HAK.

Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška osobna vozila na izlaz čekaju četiri sata, na prijelazu Jasenovac/Donja Gradina dva, a na prijelazu Slavonski Bord/Bosanski Brod jedan sat.

Vozilo javlja i o vozilu u kvaru na autocesti A1 između tunela Ledenik i tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog prometne nesreće na autocesti A3 između čvora Zagreb Istok i čvora Otok Svibovski u smjeru Lipovca promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan promet i ograničenja

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Moguća je poledica. Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru istoka te na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom uz moguća i duža čekanja pa vozačima iz HAK-a savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povodom nadolazećih blagdana i praznika zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju, osim na državnoj cesti DC1 i autocestama. U pomorskom prometu nema poteškoća. U utorak, 2. siječnja, katamaran će u polaznom putovanju iz luke Mali Lošinj u 6 sati pristati u luku Unije iako prema redu plovidbe nije bilo predviđeno.

Ovo je trenutno stanje

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

nema većih gužvi i zastoja;
otvorena za sve skupine vozila.

A2 Zagreb-Macelj:

pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Zagreba/Lipovca (istoka);
kod čvora Jankomir u smjeru istoka vozi se usporeno u koloni od oko 5 km, zbog prometne nesreće.

A3 Bregana-Lipovac:pojačan je promet u smjeru istoka (Lipovca);

između čvora Sv. Nedelja i odmorište Zagreb jug u smjeru Lipovca kolona je duga oko 3 km (prometna nesreća);
vozi se usporeno između čvorova Buzin i Rugvica, kolona je duga oko 16 km (zbog prometnih nesreća);
između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Lipovca vozi se usporeno (uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 104. km);
kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije: kolone osobnih i teretnih vozila duge su oko 13 km.

A6 Rijeka-Zagreb:

nema većih gužvi i zastoja;
otvorena za sve skupine vozila