Tragedija kod Pariza. Tijela žene i četvero male djece pronađena u stanu, otac u bijegu

Niz ubojstava djece dogodio se u posljednje vrijeme u toj zemlji

Forensic police work at the scene of a stabbing in Paris on December 2, 2023. An attacker stabbed one man to death and wounded two others in Paris on December 2, reportedly shouting "Allahu Akbar" ("God is greatest") before being arrested, French police sources said. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP)
FOTO: AFP

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu ubojstva nakon što je pet tijela pronađeno u gradu sjeveroistočno od Pariza. Prema izvješćima lokalnih medija, žrtve su žena i njezino četvero male djece.

Njihova tijela pronađena su u gradu Meauxu, udaljenom nešto više od 41 km od glavnog grada Francuske. Pronađeni su u stanu, rekao je lokalni tužitelj.

Prema novinskoj web stranici Actu17, koja je prva izvijestila o slučaju, policija traga za 33-godišnjim ocem koji je u bijegu. Tužitelj Jean-Baptiste Bladier potvrdio je da policija u Versaillesu provodi istragu, piše BBC.

Niz ubojstava u posljednje vrijeme

Niz ubojstava djece dogodio se u posljednje vrijeme. Krajem studenog, 41-godišnji muškarac priznao je da je ubio svoje tri kćeri, u dobi od četiri do 11 godina pa se predao policiji. Tijela djece pronađena su u njegovoj kući u gradu Alfortvilleu, u jugoistočnom predgrađu glavnog grada.

U listopadu je policajac ubio svoje tri kćeri prije nego je presudio sam sebi u svom domu u Vemarsu u Val-d’Oiseu.