Tragedija u Švicarskoj: šestero skijaša nestalo tijekom skijaške ture. Pronađeno pet tijela, svi su iz iste obitelji

Skupina skijaša se uputila na cross-country turu u tom području

A photograph taken on April 14, 2022 shows ski mountaineers climbing the Tete Blanche high altitude pass between Zermatt and Arolla, surrounded by Swiss Alps. A “major search operation” is underway in the Swiss Alps to find six ski hikers missing since March 9, 2024 but the very bad weather conditions makes the emercency response very difficult, police announced. The group left Zermatt and has been missing in the Tete Blanche area. (Photo by Gabriel Monnet / AFP)
FOTO: AFP

Petero od šestero skijaša koji su nestali tijekom skijaške ture u Švicarskoj pronađeno je mrtvo, dok se za jednim još uvijek traga, priopćila je tamošnja policija.

Skijaši su nestali u subotu oko planine Tete Blanche (3706 metara), između Zermatta i Arolle, u blizini Matterhorna koji se nalazi na granici između Švicarske i Italije.

Skupina skijaša se uputila na cross-country turu u tom području.

Petero ih je iz iste obitelji

Tijela su pronađena u nedjelju u području Tete Blanchea, rekla je policija. Skijaši su u dobi između 28 i 58 godina. Petero mrtvih su članovi iste obitelji iz kantona Valais, dok je šesti skijaš iz kantona Fribourg.

Policija nije otkrila identitet poginulih skijaša.

Zermatt je popularno planinsko odredište poznato po skijanju koje privlači turiste iz cijelog svijeta.