Tragičan kraj potrage. Pronađeni su posmrtni ostaci dječaka Émilea koji je nestao u Alpama

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile okolnosti dječakove smrti

(FILES) This photograph taken on March 21, 2024, inside a chapel in La Bouilladisse southern France, shows a card with the inscription reading "For the little Emile and his family" next to a portrait of Emile, a missing boy, who disappeared on July 8, 2023 in Le Vernet, southeastern France. Two-and-a-half-year-old Emile's bones were found in the Haut-Vernet hamlet, the public prosecutor's office, announced on March 31, 2024. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
FOTO: AFP

Potraga za dvogodišnjim Émileom Soleilom u Francuskoj dobila je nakon osam i pol mjeseci tragičan epilog. Njegove kosti pronađene su u francuskim Alpama, nedaleko od mjesta na kojem je viđen posljednji put, javljaju tamošnji mediji.

Dječak je nestao u srpnju prošle godine, nakon igre u dvorištu djeda i bake, u malenom mjestu u francuskim Alpama, nedaleko Le Verneta. Tamošnji tužitelj rekao je da se istraga nastavlja kako bi se utvrdile okolnosti smrti dječaka.

Istraga se nastavlja

Za Émileom je tragalo više od 500 volontera, a policija je ušla u svaku kuću u selu u kojem je je Emile nestao. U potragu su bili uključeni i dronovi, helikopteri i pse tragači. Međutim, tragova je bilo malo. U međuvremenu su se pojavljivale razne teorije o misterioznom nestanku.

Le Monde piše kako je policija o pronalasku kostiju obaviještena jučer te da je u međuvremenu dovršena genetska analiza, koja je potvrdila da se radi o malenom Émileu.

Njegov nestanak mnoge je tada podsjetio na onaj Madeleine McCann koja je 2007. nestala iz spavaće sobe tijekom obiteljskog odmora u Portugalu. Njezina sudbina još je nepoznata.