Tuljan od 600 kg zalegao pred auto jedne gospođe na Tasmaniji. Nikad nije imala bolji izgovor za kašnjenje na posao

Tuljan, kojeg lokalno stanovništvo zove Neil, ušao je u dvorište žene i tamo se satima odmarao

FOTO: Screenshot ABC News

Amber Harris iz Hobarta na jugu Tasmanije nazvala je jutros svog šefa i rekla mu da će kasniti na posao, a za to je imala poprilično dobru ispriku. Automobilom se nije mogla dovesti do posla jer joj ga je zabarikadirao – tuljan, piše ABC.

U njezinom se dvorištu odlučio odmoriti tuljan, kojeg mještani od milja zovu Neil i koji je lokalnom stanovništvu već dobro poznat. Često se pojavljuje na plažama oko Hobarta, sunča na lokalnim cestama i igra se s prometnim čunjevima koji su postavljeni da ga zaštite od prometa.

Odmarao i sunčao se u dvorištu

No usprkos svim njegovim nestašlucima, Amber nije očekivala da će ga vidjeti u svom dvorištu. “Leži vani i drijema”, rekla je za ABC Radio. “Kretao se uokolo po dvorištu. Bio je na trijemu moje kuće i odmarao glavu na ležaljci, a sada je dolje kod mog automobila i blokira ga. Ja živim preko puta plaže pa se on probio po makadamskoj cesti do moje kuće. Nemam pojma zašto je odabrao moje dvorište, ali može ostati koliko god želi”, rekla je.

Kada je vidjela tuljana nazvala je šefa da mu kaže da će kasniti. “Ne možete puno učiniti s autom kada vama je ispred njega tuljan od 600 kilograma. Poslala sam šefu fotografije da vidi da je tuljan stvarno tu. Svi su se u uredu smijali”, dodaje Amber.

Žena u čije je dvorište tuljan Neil došao kontaktirala je i stručnjaka za divlje životinje koji joj je rekao ga hranom vjerojatno neće moći namamiti da se makne. Nekoliko sati kasnije dosadilo mu je odmaranje u dvorištu pa je tuljan uočen kako se polako vraća na plažu.