Turski teretni brod usred oluje udario u lukobran i potonuo. Na njemu je bilo 12 članova posade

Loše vrijeme spriječilo je zrakoplove i plovila u potrazi za brodom

A photograph taken on October 31, 2022 shows a cargo ship loaded with grain being inspected in the anchorage area of the southern entrance to the Bosphorus in Istanbul. Cargo ships loaded with grain and other agricultural products left Ukrainian ports on october 31, 2022 despite Russia's decision to pull out from a landmark deal designed to ease a global food crisis. As one of the brokers of the grain deal, Turkey has stepped up diplomacy with the two warring countries in a bid to save it as Russia warned that continuing to enforce the agreement without its participation would be "dangerous". (Photo by Ozan KOSE / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Turski teretni brod s 12 članova posade potonuo je u blizini turske crnomorske obale tijekom oluje u nedjelju, priopćio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya.

Kapetan broda Kafkametler, koji je plovio pod turskom zastavom, izvijestio je u nedjelju ujutro da brod pluta prema lukobranu kod Ereglija, u sjeverozapadnoj turskoj pokrajini Zonguldak, priopćio je ranije ured guvernera pokrajine.

Oluja zaustavila potragu

Yerlikaya je rekao da je brod potonuo nakon što je udario u lukobran. Regiju su u nedjelju pogodile snažne oluje, a ured guvernera priopćio je da je loše vrijeme spriječilo zrakoplove i plovila u potrazi za brodom.

“Kada se nepovoljni vremenski uvjeti poprave, aktivnosti potrage i spašavanja počet će odmah”, rekao je Yerlikaya novinarima.