U Baranji pala dvojica krivolovaca: ubili su košutu pa je rastrančirali

Uhvatili su ih policajci iz Belog Manastira

19.03.2013., Bogdanovci - Nekoliko mladih kosuta i jelena u ogradjenom sumarku na izlazu iz sela Bogdanovci.rPhoto: Goran Ferbezar/PIXSELL
FOTO: Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija

Policajci iz postaje Beli Manastir ulovili su u subotu u okolici grada dvojicu svojih sugrađana u krivolovu. Prema informacijama iz policijskog priopćenja, dvojac je u lov otišao unatoč lovostaju i pritom koristio municiju zabranjenog kalibra.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 48-godišnjak u baranjskom lovištu tijekom jučerašnjeg dana odstrijelio košutu, koju mu je zatim pomogao izrezati 45-godišnjak.

Imao 31 zabranjeni metak

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 48-godišnjak, kao i njegovog vozila, tijekom koje je pronađen i uz potvrdu oduzet 31 metak kalibra koji je građanima zabranjen te dvije lovačke puške i pištolj za koje posjeduje dozvolu za držanje i nošenje.

Protiv obojice slijede kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu za kazneno djelo “protuzakoniti lov i ribolov”, dok će protiv 48-godišnjaka biti podnesena i prijava za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.